Bekijk en lees hieronder alle blogs rondom zorgverzekeringen en zorgkosten.
Wil je weten wat de kosten zijn van een controle, brug, kroon of foto bij de tandarts? Wij zetten alle tandartskosten in 2025 voor je op een rij. Bekijk ze hier!
Het kan zo zijn dat jouw verstandskiezen getrokken moeten worden. Wat zijn de kosten van een kies trekken zonder verzekering?
Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als je geen zorgverzekering hebt en in welke situaties komt het voor? Je leest het hier!
De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert je van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de basisverzekering?
Heb je langdurige lichamelijke klachten of acute blessures? Dan is het slim om naar de fysio te gaan. Lees hier wanneer je het beste naar de fysio kunt gaan.
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt je bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en kom je in aanmerking voor de GLI?
Binnen het Nederlandse zorgstelsel is een samenvoeging van verschillende wetten en regels. Hoe zit dat precies? Wij leggen uit welke zorgwetten er zijn!
Digitale zorg, oftewel e-health, komt steeds vaker voor. Wat is e-health in de zorg eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van e-health? Lees het hier!
Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Maar, wat zijn de meest gebruikte medicijnen? En worden deze veel gebruikte medicijnen vergoed? Lees het hier!
Er zijn verschillende zorgverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Waarin verschillen de zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij jou?
In Nederland kennen we vrije artsenkeuze. Maar, welke zorgverlener moet ik kiezen? Dit heeft invloed op de hoogte van je vergoeding. Hoe werkt dit precies?
Bij sporters hoort een goede zorgverzekering. Maar waar moet je als sporter op letten? Wij vertellen je wat een goede zorgverzekering voor sporters inhoudt!
Kan ik bij een zorgverzekering mijn partner meeverzekeren? Dat kan, maar een zorgverzekering met je partner afsluiten is vaak niet de goedkoopste keuze.
Je ontvangt een zorgnota wanneer je zorg nodig hebt gehad bij een zorgverlener. Hoe kun je jouw zorgkosten inzien en wat staat er allemaal op een zorgnota?
Ben je op leeftijd en op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Dan wil je natuurlijk kiezen voor de beste zorgverzekering voor ouderen. Wij helpen je!
Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!
Ben je benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom je deze betaalt? Op deze pagina leggen wij je alles uit over deze kosten!
Hoe zit het met je zorgverzekering in het buitenland? En is een buitenlandse zorgverzekering geldig in Nederland? Lees hier alles over zorg in het buitenland!
Wat is het verschil tussen een naturapolis of restitutiepolis en wat is de beste keuze voor jou? Wij leggen het verschil tussen natura of restitutie graag aan je uit!
Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijg je vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet je jezelf aanvullend voor verzekeren?
Wil je een oordeel van een andere arts? Dan ben je op zoek naar een second opinion. Lees hier hoe je een second opinion kunt aanvragen.
Alternatieve zorg bestaat uit geneeswijzen die niet wetenschappelijk bewezen zijn. Welke soorten alternatieve geneeswijzen vergoedt je zorgverzekering?
Zit het financieel niet mee en kun je jouw zorgverzekering niet betalen? Dan is dat niet direct in aanmerking met CAK wanbetalers. Wanneer wel? Dat zit zo.
Heb je de zorgverzekering niet betaald? Dan is dit niet direct een ramp. Wat gebeurt er als je de zorgverzekering niet betaalt? Wij geven uitleg en tips.
Je hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, word je doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Lees het hier!
Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen.
In de voorwaarden van je zorgverzekering kom je de term medische indicatie tegen. Maar, wat is de betekenis van een medische indicatie? Wij helpen je!
Moet je lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.
Wil je geen zorgverzekering afsluiten vanwege je levensovertuiging? Dan val je onder de regeling gemoedsbezwaarden. Wij leggen het graag aan je uit!
Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde. Wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit. Lees het hier!
Wanneer ga je naar de huisartsenpost en wanneer heb je zorg nodig op de spoedeisende hulp? En hoe zit het met het eigen risico? Wij helpen je!
Wist je dat jij als patiënt rechten hebt tijdens een behandeling? De WGBO wet zorgt hiervoor. Lees hier 10x de rechten van de patiënt en wat WGBO is.
Alle verzekerden in Nederland betalen een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Hoeveel premie je betaalt, hangt af van je inkomen.
Veel gezinnen kiezen voor één zorgverzekeraar voor het gezin. Wil je een zorgverzekering afsluiten voor het hele gezin? Bekijk of het interessant is voor jou.
Het kan voorkomen dat je een dubbele verzekering hebt. Wat kun je doen als je dubbel verzekerd bent? Lees hier wat een dubbele zorgverzekering inhoudt.
Zorgverleners houden voor iedereen een medisch dossier bij. Waar kan ik mijn medisch dossier inzien? En wie mag mijn medisch dossier inzien? Lees het hier!
DBC is een afkorting voor Diagnose-Behandelcombinatie. Maar wat is een DBC? Wij vertellen meer over de betekenis van een DBC.
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) voert de sociale verzekeringen in Nederland uit. Wij leggen uit wat de SVB precies doet en welke taken de SVB uitvoert.
Met preventieve zorg wordt gezonder leven, eten en bewegen gepromoot. En dat is belangrijk voor het voorkomen van ziektes. Wat is preventie? Lees het hier.
Sommige ziektekosten kun je aftrekken van de belasting. Onder welke voorwaarden kun je zorgkosten aftrekken van de belasting en hoe werkt het?
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.