Heb je een telefoon gekocht, maar is deze kapot gegaan of is er een ander probleem opgetreden? Dan raden wij je aan om te controleren of het defect onder de garantie valt. Is dat het geval, dan kun je vaak via de fabrikant een beroep doen op de garantieregeling. Op deze pagina leggen wij je uit hoe dit werkt. In alle gevallen helpen we je daarnaast graag, hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice.
Niet ieder mankement of defect valt onder de fabrieksgarantie. Daarom is het goed om snel te achterhalen wat het probleem is en vervolgens te herkennen of dit probleem onder de garantie van je telefoon valt. Hiervoor kun je het volgende overzicht gebruiken:
Wel garantie | Geen garantie |
---|---|
Fabrieksfouten | Verbruiksonderdelen, zoals de accu of beschermlagen |
Fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt | Cosmetische schade, zoals krassen en deuken |
Val-, stoot-, water- en brandschade | |
Schade door verkeerd gebruik | |
Schade door gebruik in combinatie met een ander product | |
Schade door reparaties door derden | |
Schade door aanpassingen |
Heb je jouw telefoon bij ons gekocht, en valt schade binnen de garantie? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen in het claimen van de garantie bij de fabrikant en bij het eventueel opsturen of regelen van een vervangend toestel.
Neem contact op met onze klantenservice
Samsung biedt standaard twee jaar fabrieksgarantie op haar mobiele telefoons. Deze garantie gaat in op de dag van aankoop. Als extra service maakt het bovendien niet uit waar in Europa je jouw smartphone hebt gekocht. Wel dien je er rekening mee te houden dat niet iedere soort schade onder de garantieregeling valt. Zie hiervoor bovenstaande overzicht. Valt je reparatie onder de garantie? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.
Is de garantieperiode van twee jaar voorbij en is je telefoon toch defect? Dan heb je wettelijk gezien geen recht meer op fabrieksgarantie van Samsung. Toch kun je jouw telefoon in dat geval laten repareren bij Samsung. De reparatie is in dat geval voor eigen rekening.
Als je jouw iPhone via UnitedConsumers koopt, heb je recht op twee jaar garantie. Dit geldt ook voor iPhones die aangeschaft zijn bij andere verkooppunten binnen de Europese Unie. Bestel je jouw iPhone echter in een niet-EU land, dan zit er slechts één jaar garantie op je nieuwe iPhone.
Indien je iPhone binnen de eerste twee jaar van de garantietermijn kapot is gegaan, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers kijken samen met jou en Apple Support naar een oplossing. Soms is het bijvoorbeeld nodig je iPhone in te leveren of op te sturen voor een reparatie. Ook kun je de mogelijkheid van een vervangend toestel bespreken.
Om hoge kosten bij schade te voorkomen, is het mogelijk om je iPhone aanvullend te verzekeren door AppleCare+ af te sluiten. Dit geeft je twee jaar technische ondersteuning door Apple (ook bij problemen met de software) en een vergoeding voor maximaal twee schadegevallen, bijvoorbeeld val- en waterschade. Voor eventuele reparaties geldt wel een eigen risico.
Op de smartphones van Nokia zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Onder de Nokia garantie vallen niet alle soorten defecten. Alleen fabrieksfouten en fouten die aantoonbaar niet door gebruik zijn veroorzaakt, worden gedekt. Op de bijbehorende accessoires krijg je zes maanden garantie. Ondervind je een probleem met je nieuwe Nokia? Dan kun je jouw Nokia toestel onder de garantie laten repareren. Wij helpen je graag verder als je Nokia telefoon kapot is.
Oppo biedt op smartphones een garantieperiode van twee jaar. Dit is inclusief de batterij en oplaadaccessoires. De dekking geldt niet voor onjuist gebruik, val- of stootschade of normale slijtage van de apparatuur. Dit komt overeen met bovenstaande overzicht. De precieze voorwaarden kun je teruglezen op de website van Oppo.
Wil je jouw Oppo telefoon laten repareren onder de garantie? Dan kun je het beste contact met onze klantenservice opnemen. We helpen je graag verder in het contact met Oppo.
Bij een Sony telefoon heb je recht op twee jaar fabrieksgarantie. Op batterijen en accessoires krijg je zes maanden garantie. Ontstaan er binnen deze periode problemen met je Sony telefoon, dan kun je deze eerst proberen zelf op te lossen. Vaak is bijvoorbeeld een simpele update voldoende om je Sony telefoon weer goed werkend te krijgen. Werkt dit niet? Dan is een reparatie wellicht noodzakelijk. Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen.
Op toestellen van OnePlus heb je een jaar fabrieksgarantie. Koop je jouw toestel in Europa? Dan heb je vanwege Europese regelgeving recht op twee jaar garantie. Dit geldt ook voor de oplaadaccessoires. Een bij ons gekocht toestel valt dus onder deze twee jaar garantie. Heb je een kapotte telefoon die in aanmerking komt voor garantie? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag bij het claimen van je garantie, zodat je snel weer kunt genieten van je OnePlus telefoon!
Motorola geeft standaard een jaar fabrieksgarantie. Volgens Europese regelgeving krijgen telefoons die in de EU gekocht zijn standaard twee jaar koopgarantie. Heb je jouw Motorola telefoon bij UnitedConsumers gekocht? Dan heb je dus recht op twee jaar garantie. Wij helpen je graag bij het claimen van deze garantie. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
Is je mobiele telefoon defect bij levering? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. In ieder geval binnen zeven werkdagen na ontvangst van het toestel. Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen er eventueel in het display verschijnen. Zo kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden je per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de reparatie.
Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval je deze aan ons moet terugsturen.