UnitedConsumers
Achtergrond

Soorten zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Je kunt jezelf daardoor op meerdere manieren verzekeren tegen zorgkosten. Wat is het verschil tussen de verschillende zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij mij? Wij helpen je graag!

Soorten zorgverzekeringen - Banner

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Vanaf 18-jarige leeftijd is het verplicht in Nederland om minstens een basisverzekering af te sluiten. Je hebt hierbij keuze uit een van de vier soorten zorgverzekeringen, namelijk:

  • Budgetpolis.
  • Naturapolis.
  • Restitutiepolis.
  • Combinatiepolis.

Soorten zorgpolissen: keuze in zorgverleners

Alle zorgpolissen vergoeden dezelfde zorg, maar de hoogte van de vergoeding verschilt per soort zorgverzekering. Bij welke zorgverlener kun je terecht voor een volledige vergoeding? Dat is afhankelijk van jouw soort zorgverzekering. Tip: je vindt jouw zorgverlener gemakkelijk in de UnitedConsumers Zorgzoeker.


Budgetpolis

HIER MOET EEN COLUMNGRID KOMEN


Naturapolis

HIER MOET EEN COLUMNGRID KOMEN


Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis krijg je zorg volledig vergoed op basis van het marktconform tarief. Ook als de zorgverlener geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Soms moet je de rekening van de zorgverlener wel eerst zelf betalen, maar je kunt de rekening vervolgens declareren bij je zorgverzekeraar. Als de zorgkosten hoger zijn dan het marktconform tarief, dan kan je zorgverzekeraar ervoor kiezen om slechts een deel te vergoeden.

Goed om te weten: bij ons is het niet mogelijk om een restitutiepolis af te sluiten. Wel kun je kiezen voor een combinatiepolis: zo heb je alsnog een uitgebreide keuze in zorgverleners!


Combinatiepolis

HIER MOET EEN COLUMNGRID KOMEN


Verschillende aanvullende verzekeringen

Sommige mensen hebben meer zorg nodig dan een ander. Je kunt namelijk ook kiezen voor een extra pakket die aanvullende zorg vergoedt, bijvoorbeeld tandartskosten of fysiotherapie. Naast de verschillen in basisverzekeringen, zijn er ook verschillende soorten aanvullende verzekeringen.


Welke soort zorgverzekering past bij mij?

Welke soort zorgverzekering bij jou past, hangt af van je zorgwensen en -behoeften. Uit elke basisverzekering wordt dezelfde zorg vergoed, maar de keuzevrijheid in zorgverleners kan bepalend zijn voor welke zorgverzekering je kiest.

Vind je het lastig om te kiezen welke soort zorgverzekering bij jou past? Wij helpen je graag met ons Zorgadvies op maat. Zo ontdek je in slechts 3 minuten welke soort zorgverzekering past bij jouw persoonlijke situatie.


Ook interessant

Vergoedingen basisverzekering - Thumbnail
Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?
Verschil natura en restitutie - Thumbnail
Naturapolis of restitutiepolis?
Zorgverzekering verplicht - Thumbnail
Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie?
Blog homepage
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies