Bekijk en lees hieronder alle blogs rondom autoverzekeringen en autorijden.
Het kentekenbewijs moet je altijd bij je hebben als je gaat rijden. Hoe kun je een kentekenbewijs aanvragen en wat moet je doen als deze gestolen is?
Een youngtimer verzekeren; hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen? Wij helpen je graag bij het kiezen voor de goedkoopste youngtimer verzekering!
De auto wegslepen na schade, hoe werkt dat? En ben je verzekerd voor de kosten van het weg laten slepen, of moet je die zelf betalen? Wij leggen het uit!
De kosten van een autoverzekering hangen van veel dingen af, zoals je leeftijd, je auto en de dekking. Bereken hier wat jouw autoverzekering kost per maand!
De APK is een verplichte, jaarlijkse keuring van je auto. Maar, wat gebeurt er als de APK is verlopen? Check hier wanneer je de APK moet doen!
Heeft jouw auto binnenkort een kleine of grote beurt nodig? En welke kosten zijn er verbonden aan de kleine en grote beurt? Lees meer!
Regelmatig de koelvloeistof bijvullen en verversen is belangrijk om je motor op de juiste temperatuur te houden. Hoe doe je dit? En welke koelvloeistof kies je?
Het is goed om regelmatig je oliepeil te controleren en indien nodig de motorolie bij te vullen. Wij vertellen je hoe in 3 simpele stappen.
Op sommige momenten kun je te maken krijgen met autowaardes. Welke autowaardes zijn er en wat is het verschil tussen alle autowaardes? Lees het hier!
Een autoalarm is vaak verplicht als je een autoverzekering gaat afsluiten. Welke alarmeisen gelden er? En welke alarmklassen zijn er? Lees het hier!
Autobanden zijn enorm belangrijk en zorgen ervoor dat je veilig op weg kunt! Wat is de juiste bandenmaat en profieldiepte van banden?
Elektrische auto's zijn in trek, mede dankzij de kosten. Maar, hoeveel kost elektrisch rijden? En wat is het verbruik van een elektrische auto? Lees het hier!
Bij je elektrische auto hoort ook een autoverzekering. Welke verzekering kies ik voor een elektrische auto? En is een elektrische auto verzekeren duurder?
Op het energielabel van je auto vind je eenvoudig hoeveel je auto verbruikt. Maar hoe kun je het energielabel van je auto opzoeken? Wij vertellen het je!
Zodra je een auto op je naam hebt gezet, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Maar, waarom is een autoverzekering verplicht?
Je geeft jouw aantal kilometers per jaar aan bij je verzekeraar. Dat heeft invloed op jouw premie. Want: hoe meer je op de weg bent, hoe meer kans op schade.
Is je autoverzekering geldig op vakantie in het buitenland? En kun je een Nederlandse autoverzekering houden als je gaat emigreren? Wij helpen je!
Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar weet je niet zo goed waarop te letten bij de aankoop van een nieuwe auto? Wij helpen je!
Je hebt een rijbewijs nodig om je auto te verzekeren op jouw naam. Er zijn gevallen waarin een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs toch mogelijk is.
Je auto is gewoon verzekerd als je hem uitleent. Een autoverzekering sluit je namelijk af op het kenteken van je auto. Wij vertellen je er meer over!
Hoe lang blijft een buitenlands rijbewijs geldig in Nederland? En hoe zit het met een autoverzekering en een buitenlands rijbewijs? Lees het hier!
Stichting CIS is een databank waarin verzekeraars in Nederland gegevens registreren, de zogeheten CIS registratie. Wat houdt een CIS registratie in en kun je een CIS registratie verwijderen?
Wat is een WAM verzekering, hoe check je of je WAM verzekerd bent en wat gebeurt er als je geen WAM verzekering hebt?
Weet jij hoe je de airco van jouw auto optimaal gebruikt? Voor de levensduur van de airco is het belangrijk om goed om te gaan met de airco in je auto.
Het puntenrijbewijs is ingevoerd om drankmisbruik achter het stuur tegen te gaan en geldt voor alle bestuurders. Hoe werkt het puntenrijbewijs?
Het woord royeren komt vaak voor in de wereld van verzekeringen. Maar, wat is royeren precies? Wij leggen de betekenis van royeren aan je uit!
Met het vrijwaringsbewijs van je auto kun je aantonen dat de auto niet meer op jouw naam staat. Wij leggen uit wat je moet doen als je deze kwijt bent.
Als je op reis gaat met de auto, kun je te maken krijgen met drukte. Wanneer is het zwarte zaterdag van 2024? Lees alles over zwarte zaterdag!
Is het kenteken van je auto gestolen of kwijt? Dan moet je een nieuwe kentekenplaat aanvragen. Zonder kentekenplaat mag je niet de weg op. Lees meer!
Het merk van je auto bepaalt grotendeels de hoogte van de premie en de autoverzekering. Maar, waarom is dat zo? Wij leggen het aan je uit!
Wist je dat je woonplaats invloed heeft op de premie van je autoverzekering? Wij leggen je graag uit hoe dat precies in elkaar zit.
De WA en aansprakelijkheidsverzekering worden vaak met elkaar verward. We leggen je graag het verschil tussen de WA en aansprakelijkheidsverzekering uit.
Met rijbewijs B mag je autorijden en met rijbewijs A mag je motorrijden. Maar welke soorten rijbewijzen zijn er nog meer? En wat als je rijbewijs verlopen is?
Na het overschrijven van het kenteken op naam, ben je officieel eigenaar van de auto. Lees hier wat je nodig hebt om jouw auto online over te schrijven.
Iedere autobezitter in Nederland betaalt wegenbelasting. Hoeveel motorrijtuigenbelasting je betaalt, hangt af van bepaalde factoren. Doe de wegenbelasting check!
De gemiddelde kosten van een auto per maand liggen tussen de €332,50 en €671,50. Dit betaal je voor o.a. je autoverzekering en wegenbelasting. Lees meer!
Zuinig rijden is goed voor het milieu én je portemonnee. Maar, hoe kun je zuinig rijden? En is elektrisch rijden goedkoper? Met onze tips kun jij zuiniger rijden!
Wat moet je doen bij een oranje of rood lampje in je auto? Dit is afhankelijk van wat het lampje aangeeft. Wij vertellen je meer!
Zoek je de goedkoopste auto om in te rijden? Bekijk hier de 10 goedkoopste auto's om te rijden en lees tips om goedkoop auto te rijden!
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.