Bij een youngtimer verzekering is het belangrijk om te weten welke regels er gelden en of deze verzekering interessant is voor jou. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de beste youngtimer verzekering.
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Je kunt niet bij iedere verzekeraar een youngtimer verzekering afsluiten. Indien de verzekeraar de mogelijkheid biedt om een speciale youngtimer verzekering af te sluiten, moet jouw voertuig aan de volgende voorwaarden te voldoen:
Goed om te weten:
voor een speciale youngtimer verzekering heb je vrijwel altijd een taxatierapport nodig. Op die manier heb je voor de verzekering een bewijs dat de auto daadwerkelijk meer waard is dan de leeftijd doet vermoeden. Vaak zijn auto’s rond die leeftijd namelijk al afgeschreven.
De youngtimer is minstens 15 jaar oud.
WA
Je rijdt maximaal tussen de 5.000 en 10.000 kilometer per jaar.
Naast de youngtimer heb je een andere auto in bezit voor dagelijks gebruik.
De youngtimer is een zeldzaam model en wordt in de toekomst zeer waarschijnlijk een klassieker.
WA beperkt casco
Je hebt bij een youngtimer verzekering, net als bij een reguliere autoverzekering, keuze uit drie soorten dekkingen:
,
en
(all risk). Uiteraard kun je bij de youngtimer verzekering ook voor een
kiezen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.
Bij een youngtimer kan sprake zijn van een hoge dagwaarde en een lage kilometerstand. Met een youngtimer verzekering kun je jouw youngtimer bij een WA beperkt casco of all risk (WA casco) verzekering, tegen de taxatiewaarde verzekeren. Bij een WA verzekering wordt geen rekening gehouden met de dagwaarde, aangezien je bij deze dekking alleen tegen schade aan andere voertuigen bent verzekerd.
Schadevrije jaren
Een youngtimer wordt in veel gevallen hobbymatig gebruikt. Om die reden bouw je met een youngtimer verzekering bij sommige verzekeraars geen
op. Dit is vervelend wanneer je schadevrije jaren opgebouwd hebt met een vorige autoverzekering. Een youngtimer verzekering kan dus nadelige gevolgen hebben voor jouw schadevrije jaren.
Wegenbelasting
Anders dan bij een oldtimer, zijn er geen speciale regels als het gaat om de
die je moet betalen. Voor een youngtimer betaal je dus dezelfde wegenbelasting als voor een reguliere auto.
Een youngtimer verzekering neemt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste soort autoverzekering, zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje:
Sluit je een youngtimer autoverzekering via ons af? Dan kun je tot wel € 175,00 per jaar besparen. Wel zo fijn, want zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven! Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen?
Heb je een youngtimer, maar voldoe je niet aan de voorwaarden voor een youngtimer verzekering of biedt de verzekeraar deze niet aan? Dan kun je jouw youngtimer natuurlijk wel
met een reguliere autoverzekering. Je hebt bij een reguliere autoverzekering de keuze uit een WA, WA beperkt casco of all risk (WA casco) dekking.
Kies je voor een WA beperkt casco of all risk (WA casco) verzekering? Dan houdt de verzekeraar bij een reguliere autoverzekering enkel rekening met de dagwaarde van de youngtimer en niet met de (hogere) taxatiewaarde. Bij een WA verzekering speelt de dagwaarde geen rol, want bij deze verzekering wordt enkel schade aan andere voertuigen vergoed.
WA casco
aanvullende verzekering
schadevrije jaren
wegenbelasting
verzekeren
Voordelen youngtimer verzekeren
Lagere premie dan een normale autoverzekering.
Bij total loss wordt niet de dagwaarde, maar de (hogere) taxatiewaarde vergoed door de verzekeraar.
Nadelen youngtimer verzekeren
Taxatierapport benodigd.
Je kunt niet bij elke verzekeraar een youngtimer verzekering afsluiten.
Om in aanmerking te komen voor een youngtimer verzekering, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.