Eindhoven 4 juni 2020
Sinds de coronacrisis maakt een derde van de ouderen gebruik van internet terwijl ze dit voorheen niet deden, blijkt uit een peiling van ouderenorganisatie ANBO onder 4.000 ouderen. Een van de redenen voor ouderen om online actief te zijn, is het onderhouden van contact met kinderen en kleinkinderen.
Uit de peiling van ouderenorganisatie ANBO blijkt dat 9 van de 10 ouderen het internet dagelijks gebruikt. Bijna 35 procent heeft daarnaast aangegeven dat zij sinds de coronacrisis meer gebruik is gaan maken van het internet.
Het gemak van het internet en meer contact kunnen hebben met naasten, is voor ouderen een toegevoegde waarde. Bovendien halen ouderen over het algemeen plezier uit het gebruik van internet.
Gedurende de coronacrisis is fysiek bezoek voor veel families onmogelijk. Om elkaar toch te kunnen zien en spreken, is videobellen een mooie uitkomst. Uit de peiling van ANBO blijkt dat bijna de helft van de ouderen meer is gaan videobellen.
Daarnaast is ook het gebruik van social media toegenomen. Zo geeft 20 procent van de ouderen aan dat zij meer contact met anderen hebben via social media. Daarnaast geeft 18 procent aan meer online spelletjes te spelen.
Hoewel ouderen vaker online actief zijn, blijkt het gebruik van een smartphone het minst populair. Slechts 21 procent van de ouderen zegt dat zij een smartphone gebruiken voor online activiteiten. Een tablet wordt slechts door een kwart gebruikt. Het gebruik van een computer is het meest populair en wordt door meer dan de helft van de ouderen gebruikt.
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.