Heb je autoschade en is de tegenpartij aansprakelijk? Dan ben je met een WA of WA beperkt casco verzekering vaak afhankelijk van je rechtsbijstandsverzekering om de schade te verhalen op de tegenpartij. De bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling brengt hier verandering in. Wij vertellen je hoe dit zit!
De bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling (DSA) zorgt ervoor dat je met een WA of WA beperkt casco verzekering schade - waarvoor de tegenpartij aansprakelijk is - bij je eigen verzekeraar kunt melden en kunt laten repareren. Vervolgens zal je verzekeraar de schade verhalen op de tegenpartij. Het doel van de regeling is tijdsbesparing, maar het allerbelangrijkste is dat je als klant centraal staat!
De Directe Schadeafhandeling regeling is altijd een vrije keuze. Heb je een schade? Dan meld je de schade bij je eigen verzekeraar. De verzekeraar controleert vervolgens of je in aanmerking komt voor de regeling Directe Schadeafhandeling. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, dan bespreekt de verzekeraar met je wat Directe Schadeafhandeling precies inhoudt en hoe het werkt. Het is dan aan jou om hiervoor te kiezen of niet.
Bij een ongeval tussen twee personenauto's kan iedere partij de autoschade melden bij zijn of haar eigen autoverzekeraar. De verzekeraar controleert vervolgens of er dekking is, of de tegenpartij aansprakelijk is en of er wordt voldaan aan de rest van de voorwaarden van de Directe Schadeafhandeling regeling. Is dit het geval, en kiest de klant voor de regeling? Dan neemt de eigen verzekeraar de schade in behandeling.
Nadat de schade is vastgesteld, en is gerepareerd of is uitgekeerd, zal de eigen verzekeraar overgaan tot het verhalen van de schade bij de verzekeraar van de tegenpartij. Het verhalen van de schade gebeurt op basis van de Overeenkomst Vereenvoudigde Schadeafwikkeling.
Om te kunnen beslissen of Directe Schadeafhandeling de juiste keuze is voor jou, is het goed om een duidelijk beeld te krijgen van de voor- en nadelen van de regeling. Wij zetten ze voor je op een rij:
Je kunt sneller je auto laten repareren
Je kunt terecht bij je eigen vertrouwde verzekeraar
De verzekeraar verwijst je naar een aangesloten hersteller
De schade wordt veel sneller in behandeling genomen en vergoed
Je bent niet langer afhankelijk van de verzekeraar van de tegenpartij
Om gebruik te kunnen maken van de Directe Schadeafhandeling regeling, dien je te voldoen aan enkele voorwaarden, zoals:
Goed om te weten! De regeling geldt voor zowel lopende als nieuwe WA of WA beperkt casco autoverzekeringen. Het belangrijkste is dat de dekking geldig was op het moment dat de aanrijding plaatsvond en dat je voldoet aan de voorwaarden.
Heb je een autoschade en wil je weten of je in aanmerking komt voor de regeling Directe Schaderegeling? Of wil je simpelweg meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. Zo weet je waar je aan toe bent.
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.