Je krijgt een vergoeding vanuit de UnitedConsumers zorgverzekeringen voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland. Bekijk hieronder de vergoeding vanuit onze zorgverzekeringen voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland.
In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.
Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.
Onder niet-spoedeisende zorg in het buitenland wordt het volgende verstaan:
Bekijk hierboven de vergoeding voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland.
Kies je voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland? Dan heb je in de meeste gevallen vooraf een machtiging (toestemming) van VGZ nodig. Zo vraag je een machtiging aan:
Vraag je Nederlandse arts om een verwijsbrief en diagnose.
Het behandelplan en de kostenspecificatie moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven en ondertekend zijn. Het is belangrijk dat de volgende gegevens opgenomen zijn: ziektegeschiedenis, diagnose en voorgestelde behandeling.
Vul het in en verzamel de volgende documenten: de verwijsbrief van je Nederlandse arts en het persoonlijk behandelplan en de kostenspecificatie van je buitenlandse zorgverlener.
Heb je het aanvraagformulier volledig ingevuld? Dan kun je de aanvraag versturen naar VGZ. Je kunt de documenten ook per naar VGZ.
VGZ neemt binnen 10 werkdagen contact met je op of je de machtiging krijgt, of er meer informatie nodig is.
Je kunt de buitenlandse nota declareren digitaal declareren in de of in . Wil je jouw declaratie liever per post versturen? Dan kun je gebruikmaken van het en deze naar VGZ sturen via de post. Het postadres vind je op het declaratieformulier.
Omdat zorgverleners in het buitenland anders werken dan Nederlandse zorgverleners, moet je wat extra gegevens meesturen met je declaratie. De volgende informatie is nodig voor je declaratie:
Goed om te weten: de behandelverslagen en nota's moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kan de declaratie niet in behandeling genomen worden.
Heb je in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kun je deze na je bezoek aan het buitenland declareren. Je kunt je buitenlandse nota eenvoudig declareren via de . Het enige wat je hoeft te doen is de UnitedConsumers Zorg app downloaden, een foto maken van je buitenlandse zorgnota en de nota versturen.