Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Voeding is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid. Daarom is het mogelijk om de hulp van een expert in te schakelen wanneer je problemen met voeding en/of je gewicht ondervindt. Je kunt dan bijvoorbeeld een beroep doen op een
of naar een gewichtsconsulent. In sommige situaties krijg je voedingsadvies vergoed door je zorgverzekering.
Advies over voeding.
Advies over beweging.
Begeleiding en coaching.
Wat doet een gewichtsconsulent?
Wie gezond is, kan toch problemen hebben met zijn of haar gewicht. Als dit voor jou het geval is, kun je naar een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent kan je op verschillende manieren helpen:
Een gewichtsconsulent is er voor problemen met en/of vragen over verantwoord afvallen of aankomen. Vaak wordt hierbij een schema opgesteld voor voeding en beweging. Als er naast gewichtsproblemen ook sprake is van medische of psychische problemen, zal de gewichtsconsulent je doorsturen naar een diëtist. Bekijk hierboven de vergoeding voor voedingsadvies.
aanvullende verzekering
preventie
Vergoeding gewichtsconsulent en voedingsadvies
Een bezoek aan de gewichtsconsulent wordt niet vergoed uit de basisverzekering: de kosten hiervan komen dus voor je eigen rekening. Het is echter wel mogelijk om een
af te sluiten waarmee voedingsadvies door een gewichtsconsulent wel vergoed wordt. Je ontvangt dan een budget dat je kunt inzetten voor
in het algemeen. Bekijk hierboven de vergoeding voor voedingsadvies.
gecombineerde leefstijlinterventie
Gedrag.
Voeding.
Beweging.
Ontspanning.
basisverzekering
Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
Als je te maken hebt met overgewicht of obesitas kun je deelnemen aan
(GLI). Dit is een leefstijlprogramma voor mensen vanaf 18 jaar en heeft als doel om een gezondere leefstijl aan te leren en deze ook vol te houden. Gecombineerde leefstijlinterventie geeft je advies over:
Gecombineerde leefstijlinterventie wordt volledig vergoed door de
als je hiervoor een verwijzing van je huisarts hebt. Het criterium voor deze verwijzing is vaak dat je een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes 2 hebt of dat je een BMI van 30 of hoger hebt.