Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Dat de brandstofprijzen verder dalen is opmerkelijk vanwege het ingaan van de Russische olieboycot. Waarbij in de EU geen Russische ruwe olie meer geïmporteerd mag worden. Daardoor zijn leveranciers van olie overgestapt op brandstof van andere landen. Ook zien we dat de voorraden olie en diesel goed gevuld zijn, en dit drukt de brandstofprijzen.
Bovendien hebben we te maken met dalende brandstofprijzen dankzij de gunstige dollarkoers. De waarde van de euro is namelijk gestegen ten opzichte van de dollar. Onze brandstofexpert Paul van Selms is niet verbaasd. "Olie wordt afgerekend in dollars. Een paar procent verschil in koers maakt veel uit voor de pompprijs. Dat scheelt zo'n 5 tot 10 cent per liter", aldus Paul.
Wel is het goed om te weten dat de huidige brandstofprijzen nog steeds inclusief de tijdelijke accijnsverlaging zijn. De accijns op benzine en diesel is
sinds 1 april 2022
verlaagd. Dat betekende voor benzine een verlaging van 17,3 cent per liter en voor diesel 11,1 cent per liter.
Vanaf 1 juli 2023 wordt deze aanpassing voor de helft teruggedraaid en vanaf 2024 volledig. Daarom denkt onze brandstofexpert Paul dat de brandstofprijzen niet meer verder zullen dalen.
Dat de brandstofprijzen gedaald zijn, betekent dat u goedkoper kunt tanken. Wel is het goed om te weten dat de brandstofprijzen per tankstation kunnen verschillen. Wij houden al sinds november 2000 de actuele brandstofprijzen bij op basis van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs. De pomphouder kan afwijken van deze prijs.
Wilt u besparen op uw tankbeurt? Met de UnitedConsumers tankkaart krijgt u extra korting per getankte liter brandstof. Zo bespaart u tot wel € 50,00 per jaar en houdt u meer over voor een leuker leven!