Bekijk en lees hieronder alle blogs rondom energiecontracten, energieprijzen en besparen op energie.
Zelf stroom opwekken is goed voor het milieu én je portemonnee! Energie opwekken kan op een aantal manieren. Dit is hoe je zelf elektriciteit kunt opwekken!
Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet je ook op welke apparaten je goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in jouw huis?
De kosten voor gas, water en licht hangen af van de grootte van je woning en het aantal personen in je huishouden. Wat kost gas, water en licht gemiddeld?
Gas besparen doe je vooral door slim je huis te verwarmen. Beperk sluipverbruik om stroom te besparen. Meer energie bespaartips? Lees ze hier!
Met je huis isoleren bespaar je veel op de energierekening. Maar, hoe doe je dat? Wij vertellen alles over jouw woning isoleren én over de kosten en besparing.
Hoeveel kWh kost het om je elektrische auto op te laden en hoeveel verbruikt je auto per jaar? Lees hier alles over het stroomverbruik van je elektrische auto.
Wellicht denk je eraan om een laadpaal thuis te plaatsen. Hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis? En hoe kun je een laadpaal thuis installeren? Lees het hier!
Heb je geen stroom meer? Het kan zijn dat je stoppen zijn gesprongen. Wij vertellen je in 8 stappen wat te doen als je stoppen zijn doorgeslagen. Lees meer!
Stap je over naar een nieuwe energieleverancier? Dan krijg je vaak een welkomstkorting energie. Wij leggen je uit hoe de welkomstbonus energie werkt!
Is het energieverbruik van je huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier je gemiddeld energieverbruik per jaar.
Hoe zorg je voor goedkope verwarming in huis? Door minder gas te gebruiken óf je huis elektrisch verwarmen! We geven tips om slim je huis te verwarmen.
Een airco als verwarming verbruikt gemiddeld zo'n 3.000 kWh per jaar. De kosten van je energieverbruik zouden dan € 750,- per jaar bedragen.
Weten hoeveel je verwarming verbruikt? Wij zetten het verbruik van een warmtepomp, cv-ketel én elektrische boiler op een rij.
De keuken is de ruimte waar je de meeste energie verbruikt. Maar, wat is het stroomverbruik van je koelkast, oven, vaatwasser of vriezer? Lees het hier!
De beste temperatuur in huis ligt tussen de 17 en 21 graden. Wij vertellen je meer over de ideale temperatuur per kamer.
De ACM is een onafhankelijke toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt? Lees het hier.
Kun je jouw bestaande energiecontract meenemen of moet je jouw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen wat te regelen bij het verhuizen!
Een gasloze woning heeft veel voordelen: je bespaart op kosten van gas én het is goed voor het klimaat. Hoe kun je jouw huis gasvrij maken? Lees het hier!
Het antwoord is simpel: elektriciteit is goedkoper dan gas. Lees hier waarom gas duurder is dan stroom en of je woning verwarmen goedkoper is met stroom.
Sluipverbruik van stroom - of sluimerverbruik - is stroomverbruik door apparaten die standby staan. Wij vertellen hoe je sluipverbruik kunt meten én verlagen!
Ruik je gas in huis? Waarschijnlijk heb je een gaslek. Dit moet je zo snel mogelijk melden bij het Nationaal Storingsnummer. Lees hier wat je verder kunt doen.
Wat is stadsverwarming en wat zijn de voor- en nadelen? Wij leggen je alles uit over stadswarmte en wat de kosten van stadsverwarming zijn. Lees meer!
Wat is het gemiddelde stroomverbruik van een gasloze woning en hoeveel kun je jaarlijks besparen? Wij vertellen je er alles over!
Je stroomverbruik hangt af van verschillende factoren. Hoe meet je het totale stroomverbruik? En hoe kun je het stroomverbruik per groep of apparaat meten?
Bereken je kWh met onze formule. Ook vertellen we je hoe je watt naar kWh omrekent. Zo krijg je meer inzicht in je stroomkosten en verbruik. Lees meer!
Je huis energiezuiniger maken? Hiervoor leen je met de energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds geld tegen lage rentes. Lees meer!
Het energielabel van apparaten is handig om te zien of je energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten nog meer?
Soms word je door een energieleverancier van stroom en/of gas afgesloten. Mag je van gas en licht worden afgesloten? En wanneer gebeurt dit? Lees het hier!
Met een slimme meter hoef je nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?
Wat is het stroomverbruik van je lampen, tv of computer? We zetten het verbruik van elektrische apparaten voor je op een rij en helpen je besparen!
ISDE is een subsidie voor isolatie van je woning. Je kunt zon 30 procent van de totale kosten terugkrijgen. Maar, hoe werkt aanvragen van subsidie isolatie?
Benieuwd naar wat een droger of wasmachine verbruikt aan stroom en hoe je hier op kunt besparen? Wij delen het verbruik en tips om te besparen!
Veel apparaten hebben tegenwoording een eco-stand en zijn hierdoor zuiniger in gebruik. Hoe kun je energie besparen met de eco-modus? Lees hier meer!
Een energiebedrijf levert energie aan zakelijke en particuliere klanten. Nederland heeft meer dan 50 energiemaatschappijen. We helpen je de beste te kiezen!
Zon, wind en biomassa zijn duurzame energiebronnen. Duurzame energie raakt niet op en heeft weinig uitstoot. Wat is duurzame energie? Wij leggen het uit!
Met een vaste lasten overzicht krijg je een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kun je jouw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?
Stroommeters meten nauwkeurig hoeveel stroom je in huis verbruikt. Check hier welke stroommeter je hebt én hoe je jouw stroommeter kunt aflezen.
Een slimme thermostaat regelt automatisch de juiste temperatuur en past zich aan jouw behoeften aan. Maar, wat is de beste slimme thermostaat voor jou?
Wij willen jou en anderen zo goed mogelijk helpen. Daarom gebruiken wij cookies voor het verzamelen van data waar we van kunnen leren. Zo kunnen we onze website en gebruikerservaring verbeteren. Vind je het oké als we cookies plaatsen?
Bekijk ons privacy statement voor meer uitleg.